Orphan Black Seizoen 1-4

aa_orphanblack_thumbnail_s2_02_web
Schrijver: Graeme Manson
Regisseur: John Fawcett
Cast: Tatiana Maslany ( Sarah, Cosima, …), Jordan Gavaris ( Felix ), Kristian Bruun ( Donnie ), Dylan Bruce ( Paul ), Maria Doyle Kennedy ( Siobhan ),…
Cricket Auteur: Blacky2210
Koop bij bol.com


Emmy winnares

Tatiana Maslany…

Voor ik  de serie Orphan Black had gezien, was ze voor mij een onbekende actrice. Sind Orphan Black is dit zeker niet meer het geval en staat ze in mijn persoonlijke top van beste actrices. Wat kan deze vrouw acteren! Wanneer ik deze review schrijf, is deze actrice terug grote winnares op de Emmy’s.

towergraphic-96f4c070-82a7-4a60-8788-97b0ceea195f


Kleine Spoiler

Orphan Black start met het verhaal van Sarah Manning,  een britse Punk Rock girl met een groot ego. Sarah laat haar omringen door de verkeerde vrienden en is verwikkeld in verschillende louche zaakjes zoals oplichtingen, drugs, …

Tijdens één van die criminele zaakjes, komt ze oog in oog te staan met haar evenbeeld. Ze kijken elkaar aan, waarna haar beeldgelijkenis zelfmoord pleegt. Geschrokken Sarah aarzelt niet en gaat op onderzoek naar de achtergrond van de vrouw, die sprekend op haar gelijkt. Ondertussen hoopt ze dan ook om hier en daar iets te kunnen meepikken voor haarzelf, haar broer en haar dochtertje.

Sarah komt te weten dat ze betrokken is in een kloonproject. Doorheen de verschillende seizoensafleveringen is ze dan ook op zoek naar het waarom en de organisatie achter de klonen.

In het verhaal komen wij meerdere interessante personages tegen die gespeeld zijn door, jawel “Tatiana Maslany”. De andere acteurs en personage hebben hun unieke stijl en maken de serie compleet.

Verder zal ik hier niets meer over zeggen om geen spoilers te geven. Eén gouden raad, zeker kijken!

Orphan Black seizoen 5 werd bevestigd voor 2017.


Conclusie

Tatiana Maslany slaagt er in om ieder personage uniek aan te brengen waardoor je dit zelf gelooft. Je ziet de actrice niet meer, maar het personage.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze reeds meerdere awards en nominaties voor beste leading role heeft gekregen.

Orphan Black neemt je mee op een reis met actie, spannend verhaal en een vleugje zwarte humor.

Na het kijken blijft jou zeker en vast volgende uitspraak bij zoals men in de serie zegt; “ Sestra! “.

The Crickets score: 8,5 / 10

Koop bij bol.com

Cricket Auteur: Blacky2210

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...