Asterix and Friends

1_asterix_and_friends
Developer: Bandai Namco
Cricket auteur: Blacky2210


Asterix, de kleine slimme Galliër en Obelix, de menhirbouwer die als kind in de ketel met toverdrank is gevallen, zijn terug in een nieuwe game speelbaar via ios, android en pc ( via facebook ).

Het eerste stripalbum van Albert Uderzo en René Goscinny werd voor het eerst gelanceerd in het jaar 1959. Acht tekenfilms werden uitgebracht in de periode van 1967 tot 2006.

Als kind van de jaren tachtig heb ik alle strips en tekenfilms meermaals met plezier bekeken en gelezen. Mijn oog viel enkele weken geleden dan ook onmiddellijk op de app van Asterix and Friends. Het kind in mij stond te springen om aan de slag te gaan als Galliër.


Gallisch dorp

Aan de start van het spel, krijg je een dorp toegewezen met één Galliër zijnde “PointandClix’s”. Zoals u ziet, is de typische Asterix humor ook weer terug te vinden in de namen van de personages.

De bedoeling van het spel is om een Gallisch dorp uit te bouwen en weerstand te bieden aan de Romeinse bezetter.

Om je dorp uit te bouwen heb je drie basis grondstoffen nodig:

  • Hout
  • Graan
  • Steen

Om deze grondstoffen te verzamelen moet je bomen hakken, velden bewerken of steen kappen. Hiervoor heb je dan weer voedsel nodig als brandstof. Deze grondstoffen kunnen vervolgens verwerkt worden en gebruikt worden met secundaire grondstoffen om een gebouw uit te bouwen, wapens, medicijnen of beschermende kledij te maken. De verzameltocht wordt moeilijker gemaakt door romeinse patrouilles die bepaalde gebieden proberen te bezetten.

14568982_10209341384443804_116945326_n


Romeins Legioen

Wanneer je in gevecht komt met een Romeinse patrouille verdien je gevechtspunten die je vervolgens weer kan investeren in een karakter om deze sterker te maken. Hoe meer je in gevecht komt met Romeinse patrouilles, hoe vlugger Caesar een legioen zal sturen om uw dorp aan te vallen. Gezien de legioenen geregeld op bezoek komen is het zeer handig om samen te werken met andere Gallische dorpen ( andere online spelers ). Het is dan ook interessant om een gilde op te richten of om bij één aan te sluiten zodat je elkaar snel kan ondersteunen indien nodig.

14569611_10209341384803813_1857000177_n


Dorpsgevechten

Wie nog niet genoeg heeft van vechten met de Romeinen, kan dit nog wat uitbreiden door deel te nemen aan de dorpsgevechten. Hier wordt je door een willekeurige online spelers uitgedaagd om met tegen elkaar te vechten met elk 3 personages.

 Alvorens het gevecht te starten kunnen uw personages uitgerust worden met extra kledij en wapens om zo een mogelijkse kleine voorsprong te hebben op uw tegenstander. Bij ieder gevecht dien je eerst een weddenschap te maken. Deze weddenschap bestaat uit goederen die je nodig hebt voor de uitbouw van uw dorp. De winnaar krijgt het dubbele van zijn inzet.

14585558_10209341490606458_1115315458_n


Cleopatra

edifis-asterix-and-cleopatra-8-13Ondertussen ben ik al enkele weken aan het spelen en zit ik rond level 25. Vanaf ongeveer level 20 ben je sterk genoeg om uw grenzen te verleggen en mag je op bezoek naar Alexandrië. Daar wordt je opgewacht door Edifis ( zie hierboven ) die je meeneemt naar de constructie van een paleis voor Cleopatra. Je wordt als het ware meegenomen naar de strip “Asterix en Cleopatra”.

14555802_10209341384843814_722742159_n


Conclusie

Asterix and Friends is zeker en vast een leuke app om mee te nemen op uw smartphone. Het is duidelijk dat Bandai een grote nadruk heeft gelegd op hun grafische ontwikkeling van het spel.

Wat ik persoonlijk wat jammer vind is dat je zeer weinig in contact komt met Asterix, Obelix en andere gekende helden. Asterix en Obelix komen nu en dan eens op bezoek om te kijken hoe het gesteld is met uw dorp waarna ze hun diensten aanbieden mits je eerst voldoet aan bepaalde opdrachten. Wanneer je al deze opdrachten hebt voltooid, kun je Asterix of Obelix vervolgens één keer inzetten om een Romeinse patrouille of legioen te verslaan. Gezien ze onverslaanbaar zijn, krijg je een onmiddellijke overwinning. Jammer genoeg verdwijnen de personages daarna terug en duurt het wel een hele tijd alvorens je deze terug kan gebruiken. Een goed getimede inzet van deze helden is dan zeker cruciaal om optimaal hiervan te kunnen genieten.

De app is speelbaar op een vijftal minuten waarna je weer enkele uren kan wachten tot bepaalde opdrachten voltooid zijn. Hierdoor kun je gemakkelijk enkele keren per dag kijken en bepaal je zelf het tempo hoe snel je stijgt in level.

Ik ben ook nog benieuwd hoe de game verder zal evolueren. Ik vermoed dat er zeker nog locaties zullen bijkomen bij Toutatis!

 

The Cricket score volgens Blacky2210: 8/10

Cricket auteur: Blacky2210

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...