Arrow S1-S3

70242081
Creators: Greg Berlanti, Marc Guggenheim, Andrew Kreisberg
Cast: Stephen Amell (Oliver Queen/Arrow) , Katie Cassidy (Laurel Lance) , Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), David Ramsey (Diggle), Willa Holland (Thea Queen), Sussana Thompson (Moira), Paul Blackthorne (Quentin Lance), Colton Haynes (Roy Harper/Arsenal), John Barrowman (Malcolm Meryn)
Genre: Drama, Actie, Crime, Mistery

Cricket auteur: FaithTheGreat


el-bol-4-3000x1000
Blu-Ray: Seizoen 1

Blu-Ray: Seizoen 2

Blu-Ray: Seizoen 3

DVD: Seizoen 1

DVD: Seizoen 2

DVD: Seizoen 3

Arrow

Arrow, gebaseerd op de DC Comics-stripheld Green Arrow, vertelt het verhaal van de flamboyante rijkeluiszoon Oliver Queen (Stephen Amell). De erfgenaam van “Queen Consolidated” belandt na een schipbreuk als enige overlevende op het onbewoond eiland “Liun Yu”. Na vijf jaar beproevingen wordt hij gered door een vissersboot en teruggebracht naar de bewoonde wereld.

Via verschillende flashbacks krijg je doorheen de verschillende seizoenen een beeld van wat er zich op het eiland afspeelde en hoe het Oliver vormde tot de vigilante die hij vandaag is.


Seizoen 1

arrow

De voor dood gewaande Oliver wordt met open armen ontvangen door zijn liefhebbende moeder Moira (Susanna Thompson), zijn jongere rebelse zuster Thea (Willa Holland), en zijn beste vriend Tommy (Colin Donnell), maar ze voelen dat Oliver is veranderd.

arrow-season-1-episode-2-3Terwijl Oliver zijn dubbelleven geheim houdt, wil hij de fouten uit zijn verleden goedmaken en probeert hij zich te verzoenen met zijn ex-vriendin, Laurel Lance (Katie Cassidy). Laura Lance is advocate en heeft nogal wat vragen voor Oliver. Haar zus Sara (Caity Lotz) was immers ook op de “Gambit” toen die zonk

Gedreven door een lijst met namen die hij net voor de dood van zijn vader in handen kreeg, gaat hij gewapend met pijl en boog de strijd aan met degenen die “Starling City” onrecht berokkenen (“You have failed this city”).

Tijdens zijn missie krijgt hij hulp van Felicity Smoak (Emily Bett Rickards), een computernerd en Diggle (David Ramsey), zijn bodyguard en zo wordt de waarheid over de high society van “Straling City” en hun plannen voor “The Glades”, een gettowijk van “Starling City” langzaam onthuld.


Seizoen 2

Na de vorige seizoensfinale vlucht Oliver door schuldgevoel terug naar “Liun Yu”. Hij keert echter terug om zijn moeder, zijn zus en het bedrijf dat onder vuur ligt te beschermen.

Dit seizoen staat onder andere in het teken van de terugkeer van enkele dood gewaande personages.

arrow-14-sara-comparing-scars-with-the-boysmanu-benett-as-slade-wilson-and-emily-bett-rickards-as-felicity-smoak-in-arrow-season-2-episode-23

Eén van deze geesten uit Oliver zijn verleden blijkt onder de naam “Deathstroke” (Manu Bennett) samen te werken met de door hem geplaatste antagonist van dienst, de mysterieuze “Brother Blood” (Kevin Alejandro). Samen met Felicity en Diggle moet Oliver alles op alles zetten om deze nachtmerrie het hoofd te bieden.

Tegelijkertijd blijkt Malcolm Meryn (John Barrowman) nog te leven en wordt duidelijk dat hij en Oliver’s moeder Moira nog meer geheimen met zich meedroegen.

 Ook de introductie van “The Canary” (Caity Lotz) brengt enkele interessante plotwendingen met zich mee. Zo krijgen we onder ander meer inzicht in de “League of Assasins” en hun leider “Ra’s al Ghul”.

 Seizoen twee fungeert tevens als kick-off voor de serie “The Flash”, we maken kennis met Barry Allen, een CSI-medewerker die door een ongeluk bovennatuurlijke snelheid als superkracht bekomt.


Seizoen 3

b0fbd21ca340bd47c9639ea008f2305640d56481eeebc9c7dc75a5eb556da7c2

Voor de financieel geruïneerde Oliver begint dit seizoen rustig met een romantisch etentje en met erkenning via een ware heldenstatus. Maar dit is echter stilte voor de storm.

“Queen Consolidated” wordt overgenomen door Ray Palmer (Brandon Routh), CEO van “Palmer Industries” en niet veel later wordt “The Canary” in koelen bloede vermoord.

Wanneer Oliver uiteindelijk de moordenaar ontmaskert zet dit hem voor een onverwachte keuze. Dit brengt de toorn van de league en hun leider met zich mee.

arrow-season-3-episode-7

Om deze nieuwe nemesis “Ra’s Al Ghul” (Matt Nable) te verslaan heeft Oliver alle hulp die hij kan krijgen nodig, en dat merk je ook aan de uitbreiding van Team Arrow. Zo vindt Roy Harper (Colton Haynes) zijn plaats naast “Arrow” als “Arsenal” en wordt Ray Palmer een nieuwe bondgenoot als “The Atom”. Ook Laurel Lance slaat het pad van de rechtvaardige held in en probeert zo de mantel van haar zus over te nemen.

Opnieuw zorgen de flashback voor verdere duiding over de vijf verloren jaren. Het blijkt dat Oliver niet altijd op het eiland is gebleven, zo diende hij onder dwang van “A.R.G.U.S” klusjes op te knappen in Hong Kong.Conclusie

 Het eerste wat opvalt is dat de casting volgens mij vooral plaats vond op basis van het uiterlijk en niet op basis van de acteerprestaties. Daar moet je even doorheen, de acteurs groeien sowieso in hun rol en vanaf medio seizoen één ben je dan ook aan het scherm gekluisterd.

Waarin het eerste seizoen vooral de fundamenten legt voor het verhaal, brengt seizoen twee het geheel naar een hoger niveau. Seizoen drie begint alvast veelbelovend, maar kan jammer genoeg het elan van seizoen twee niet aanhouden. Dit ligt alvast niet aan de kwaliteit van de special-effects, of van de actiescènes, maar eerder aan de vele intriges en de erg drukke verhaallijn. Het is net deze overdaad die schaadt. Desondanks konden de laatste afleveringen de vergane glorie wat herstellen en mij toch nog overtuigen de handdoek niet in de ring te gooien. Bij deze ga ik dus seizoen vier tegemoet en hopelijk word ik terug aan het scherm gekluisterd.

The Crickets Score volgens FaithTheGreat: 7/10 gemiddeld

Seizoen 1: 7,5/10
Seizoen 2: 8/10
Seizoen 3: 6,5/10

Cricket auteur: FaithTheGreat

el-bol-4-3000x1000
Blu-Ray: Seizoen 1

Blu-Ray: Seizoen 2

Blu-Ray: Seizoen 3

DVD: Seizoen 1

DVD: Seizoen 2

DVD: Seizoen 3

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...