Penny Dreadful S3

penny-dreadful
Creator: John Logan
Cast: Eva Green ( Vanessa Ives ), Timothy Dalton ( sir Malcom ), Billie Piper ( Lily ), Josh Hartnett ( Ethan Chandler ),…
Cricket auteur: Blacky2210


el-bol-4-3000x1000
Blu-Ray Seizoen 1

Blu-Ray Seizoen 2

DVD Seizoen 1

DVD Seizoen 2

DVD Seizoen 3


Penny Dreadful

Penny Dreadfuls zijn een vorm van populaire literatuur daterend uit de negentiende eeuw uit het Verenigd Koninkrijk. De onderwerpen zijn meestal belust op sensatie en zijn fictief. Zo kent u ongetwijfeld de verhalen van Frankenstein, Dracula, Dorian Gray, Bloody Mary, Dr Jekyll and mr Hyde, …

De serie zit reeds aan het derde seizoen en zal niet meer worden hernieuwd gezien het verhaal volgens John Logan ten einde loopt. Dit is dan ook de sterkte van serie. Een goed verhaal, goeie acteurs en geen uitmelking als je het ons vraagt.


Bloedlust

Penny Dreadful seizoen 3 gaat verder in het Victoriaanse Londen. We zien Londen als een stad met een donkere achtergrond, gevuld met donkere rook komende van de opkomende industrie met de omranding van de haven aan de Thames die druk bezet is met de in en uitvoer van vrachten.

Vanessa Ives wordt terug geteisterd door duistere krachten. Een gevallen engel met de naam Dracula ligt op de loer. De dreiging is dan ook groter dan ooit te voren. Zal Vanessa bezwijken onder de duistere krachten van dit ultieme kwaad?

ebbtide01

Ondertussen wordt Ethan Chandler door Scotland Yard uitgeleverd aan de Amerikaanse overheid. Sir Malcom zijn avonturenreis wordt hierdoor dan ook gauw onderbroken door een mysterieuze figuur. Deze onbekende waarschuwt Sir Malcom voor de te komen gevaren voor Ethan Chandler en Vanessa Ives.

Lily en Dorian Gray zetten hun bloed,artistieke plannen verder terwijl Victor Frankenstein met de hulp van Dr Jekyll een oplossing zoekt om Lily terug te brengen naar haar oorspronkelijke “onschuldige” staat.

Rory Kinnear as The Creature in Penny Dreadful (season 3, episode 7). - Photo: Jonathan Hession/SHOWTIME - Photo ID: PennyDreadful_307_1030

John Clare ( Het wezen van dr Frankenstein )

Verder zien wij nog hoe John Clare worstelt met zijn verleden en terug een plaats probeert te vinden in de maatschappij.

 Conclusie

Wat heb ik weer mogen genieten van deze serie. Het acteerwerk is weer subliem. Alle acteurs spelen schitterend met als grote uitblinker Eva Green. In het begin van het seizoen had ik iets van “ toch niet Dracula?”. Maar, ik moet zeggen dat dit zeker geen fout was. Het plaatje is compleet.

De monologen en dialogen zitten zeer goed en blijven spannend tot de laatste minuut. Zo zit er een bepaalde aflevering in, waar Eva Green zich in een kleine kamer bevindt. Daar zet Eva Green een schitterende monoloog neer met af en toe een dialoog met een gastverschijning. Zonder twijfel vond ik dit de meest spannende aflevering en zie je duidelijk over wat een talent Eva Green beschikt.

pennyseason3

Eva Green als “Vanessa Ives”

Een volgend seizoen wordt niet meer gemaakt. Wij blijven nog over met enkele kleine vraagjes maar toch zijn wij tevreden over het eind.

Voor de mensen die van fictie, een goed verhaal en een goeie acteerprestatie houden, moet je deze zeker eens bekijken!

Crickets score volgens Blacky2210 9/10

Cricket auteur: Blacky2210


el-bol-4-3000x1000
Blu-Ray Seizoen 1

Blu-Ray Seizoen 2

DVD Seizoen 1

DVD Seizoen 2

DVD Seizoen 3


Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...