Rock N Racing Off road Review

Rock'N Racing Off Road DX_20161129220906

Ontwikkelaar: EnjoyupGames
Getest op: PS4
Cricket auteur: Blacky2210


Arcade

Rock N Racing Off road is een Arcade racer. Wie de jaren 80 of 90 als gamer heeft meegemaakt, herinnert zich ongetwijfeld hoe je uit een bovenaanzicht een race tot een goed einde kon brengen.

Ik keek dan ook uit om mijn kinderjaren hiermee terug te kunnen beleven. Het spel heeft 4 verschillende modi zijnde:

  • Championship
  • Time Trial
  • Multiplayer
  • Training

Rock'N Racing Off Road DX_20161129220846

 Er zijn 5 Championship modes met telkens 4 verschillende races. Het doel is om op basis van punten het kampioenschap te winnen over de verschillende continenten.

 Per kampioenschap dat je wint kan je een PS trofee verdienen en speel je ook een nieuw voertuig vrij.

 Wanneer je in de Time Trial een bepaalde tijd haalt, kun je ook een PS trofee verdienen.

Rock'N Racing Off Road DX_20161129224051Conclusie

Afgelopen week kreeg ik “Rock N Racing Off road” binnen als review titel. Ik zag het zeker zitten om nog eens mijn oude Arcade moves te gaan uitproberen.

Bij de opstart zit de typische setting wel goed. Het spel ziet er grafisch iets moderner uit dan we van een Arcade game gewoon zijn.

Wanneer ik aan mijn eerste Championship begin, slaat de frustratie echter toe. Ik start en…………….. Ik start alleen. Mijn tegenstanders blijven gewoon netjes aan de start staan. “ Geen probleem “, denk ik dan. “ Waarschijnlijk dient de eerste Championship enkel als een tutorial “ ( hoopvol dat we zijn ).

Rock'N Racing Off Road DX_20161129221301

Vanaf de volgende Championship, moet ik jammer genoeg vaststellen dat dit terug het geval is met mijn tegenstanders. Soms komt er even beweging in, maar deze maneuvers zijn vlug weer achter de rug wanneer de tegenstanders in de eerste bocht terug crashen.

Gedurende alle Championships, heb ik geen enkele tegenstander ook maar weten finishen. Door deze frustratie begin je natuurlijk ook meer op andere elementen te letten. Zo kom je na enkele races zo goed als gek om telkens de commentator “This race is on fire” te horen zeggen of wanneer je even uit de bocht gaat: “ Where did you learn how to drive “. De eerste 10 keer klinkt het leuk, maar niet in één race!

Met de besturing heb ik geen problemen, alles loopt naar wens. Misschien was het wel wat interessanter geweest moesten er kleurschakeringen geweest zijn in de modder om aan te tonen waar het iets gladder was.

Rock N Racing kan ik niet beoordelen als een racer gezien je niet kan gaan racen. Er zijn namelijk geen waardige tegenstanders. De game is zeer goedkoop maar kan volgens mij niet als een volwaardige game verkocht worden. Het ziet er echter uit als een alpha.

Ik ben reeds al een weekje hoopvol aan het wachten op een fix, maar ik heb deze nog niet mogen zien.

The Crickets score volgens Blacky2210: 3/10

Cricket auteur: Blacky2210

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...