PS4 firmware update nu onlineCricket auteur: Goofy086


Gisteren maakte Sony, via Twitter, bekend dat de firmware update 4.50 vandaag op onze console  wordt losgelaten. Dit zowel voor de Playstation 4 als de Playstation 4 Pro.

Velen hebben reikhalzend uitgekeken naar deze update! Maar wat maakt deze nu juist zo bijzonder? We leggen het even uit.

Te weinig plaats op je harde schijf? Gedaan ermee!

Iedere gamer heeft hier zeker al eens problemen mee gehad. Je harde schijf staat vol met games en je hebt geen plaats meer om je nieuwe game te installeren. Dus moet je eerst een andere game verwijderen vooraleer je kan beginnen met je nieuwe game. Vrij vervelend, zeker als je de verwijderde game enkele weken later terug wil spelen.

Met de firmware update 4.50 zijn deze problemen van de baan. Deze laat jou namelijk toe om een  externe HDD aan te sluiten. Hierdoor kan je weer nieuwe games installeren, zonder dat je games van je interne HDD moet verwijderen.

Let wel op, je externe HDD moet aan enkele eisen voldoen:

  • Er moet USB 3.0 opzitten
  • De externe HDD mag moet minsten 250GB groot zijn en maximaal 8 TB
  • 2.5″ en 3.5″ schijven zijn allebei geschikt
  • Je kan maar 1 externe HDD toevoegen

Hou dus zeker rekening met bovenstaande punten vooraleer je een externe HDD koopt.

 

PS4 Pro en PS VR niet vergeten in de update

Naast de bovengenoemde externe HDD support is er ook nog een tweede grote verandering in de firmware update. Er is nu ook een boost modus om je PS4 games soepeler te laten lopen. Hierbij kan je een stabielere framerate behalen waardoor de games minder snel gaan haperen wanneer er zware grafische beelden op je scherm worden getoverd.

Naast de update 4.50 komt ook de update 2.40 voor de Playstation VR. Deze geeft de eigenaren van een VR de mogelijkheid om 3D Blu-ray films te bekijken in stereoscopisch 3D. Verder zal je ook de framerate kunnen aanpassen en zal je ook de kwaliteit van de output naar de TV te veranderen.

Verder zal je ook nog je eigen wallpapers kunnen toevoegen en heb je nu ook de mogelijkheid om tijdens remote play de voice chat functie te gebruiken.

Wij zijn alvast heel tevreden van deze update. Hoe ervaren jullie deze update?

Over

Als kind ben ik vroeg in contact gekomen met gaming en het kan me tot op vandaag enorm boeien. Handheld, console of pc maakt mij allemaal niet uit, op ieder platform zijn er pareltjes van games terug te vinden. Ik hou ervan om iedere maal het uiterste in bepaalde games te zoeken en jezelf te pushen om nog beter te worden. Vooral een fan van RTS, simulator en shooters.

You may also like...