Logitech G433 reviewCricket auteur: Blacky2210


el-bol-4-3000x1000
Logitech G433
Blauw
Rood
Zwart

Specificaties


Unboxing video


Design

De Logitech G433 is beschikbaar in de kleuren:

  • Rood
  • blauw
  • zwart
  • camo blauw

Het design is mooi glad afgewerkt en heeft een bepaalde uitstraling waardoor je zonder problemen de headset publiekelijk kan gaan gebruiken.

Door de grote oorschelpen omsluit de pad volledig het oor, waardoor je een comfortabel gevoel hebt. Hierdoor blijft het geluid ook mooi ter hoogte van het oor en gaat er niets gaan ontsnappen.

Zoals je in de unboxing video kan zien ( zie hierboven ),  zijn de pads gemakkelijk van de headset te halen. Met deze bijgeleverde pads, kan je dan ook diegene kiezen die het best aan de gewenste behoeftes voldoet. Alle pads zijn wasbaar, waardoor het gebruik van de headset een stuk hygiënischer wordt.


Bekabeling

De Logitech 433 is een allround headset. Hiermee bedoel ik dat je een grote keuze hebt inzake de verschillende aansluitingen.

Er is een kabel voorzien voor het gebruik van een console zoals bv: de XBOX One of PS4.

Verder zijn een de PC aansluitingen alsook een kabel met ingebouwde micro voor een gemakkelijk gebruik met bv de smartphone.

Het leuke van deze aansluitingen is dan ook dat je soms kan kiezen wat je zal gebruiken. Zo kan je gemakkelijk de kabel voor de console gaan gebruiken met externe micro wanneer je op uw console speelt. Maar je kan evengoed de smartphone kabel met interne micro gaan gebruiken.

Stel dat je even op de PC wil gaan gamen om daarna te eindigen met de console of smartphone. Dan is deze headset zeer gemakkelijk te gebruiken. In een handomdraai maak je dan ook uw headset gebruiksklaar.


Geluid

Met de 7.1  surround sound, hoor je mooi waar het geluid zich bevindt. Deze headset is dan ook ideaal voor de spelers die graag shooters gaan spelen. Je hoort zeer gemakkelijk de vijand rondom u lopen en kan je zo enkele ‘wins’ gaan opleveren.

Het geluid is zeer kwaliteitsvol. Door de grote oorschelpen blijft het geluid ook mooi gecentraliseerd binnen uw headset waardoor je weinig verlies hebt.


PS VR compatibel

De Logitech G433 kan perfect gecombineerd worden met de Playstation VR. Zoals je ziet op de foto wordt de VR niet gehinderd en blijft de headset goed aansluiten.

Na enkele speeluren kan ik zeggen dat de Logitech G433 nog even comfortabel zit.

Deze voorwaarden zijn dan ook zeer belangrijk voor de eigenaars van de PSVR, gezien de levensduur van beide headsets toch een tijdje moet meegaan. Met de PSVR zit je reeds met een aantal ( vervelende ) kabels, waardoor je niet wil dat je headset ook nog eens begint te storen.


Lange gamesessie

Gedurende mijn testweek heb ik de headset onderworpen aan enkele gamesessies van ongeveer een viertal uren. Gedurende deze periode heb ik geen last ondervonden. Door zijn lichte structuur en door de goed gevormde pads kon er een aangename gamesessie behouden worden.


Conclusie

Deze headset is ideaal voor multi-gebruik met meerdere toestellen zoals PC, console, …

Door zijn 7.1 surround is deze headset ideaal voor spelers die veel shooters gaan spelen.

Positief

  • Fraai design
  • Goede kwaliteit van het geluid
  • Zit zeer comfortabel
  • all round headset gezien gemakkelijk te gebruiken met PC, console, handheld, smartphone,… + ruime keuze met de aansluitingen
Negatief

  • Nogal prijzig voor een bekabelde headset

The Crickets score: 9/10

 

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...