Caveman Warriors reviewOntwikkelaar: JanduSoft S.L.
Beschikbaar op: PS4, Xbox One, Nintendo Switch en PC
Getest op: PS4
Cricket auteur: Blacky2210


In Caveman Warriors keer je terug naar de oertijd. Je kinderen worden ontvoerd waarna je op zoek gaat om ze te bevrijden.

De levels kun je het best vergelijken met een mix van Super Mario met Rayman . Baan je al springend een weg naar het volgende checkpoint of naar het einde van de level.

Het spel bestaat uit vier verschillende karakters die elk hun unieke vaardigheden hebben. De personages zijn te wisselen doorheen het level. Zo zal je nu en dan van personage moeten wisselen om een bepaalde hindernis te overwinnen.

Het grote voordeel is dat je hier tot met vier spelers kan gaan spelen zodat het wel een leuke familiegame wordt.

Jammer genoeg heeft de game ook wat mindere kanten. Zo is het spel te moeilijk voor de jongere gamers. Het voltooien van de level vereist toch een bepaalde precisie die de kinderen niet altijd hebben. Mijn kinderen ( 8 en 6 jaar ) vonden het leuk om te spelen, maar er is geen moeilijkheidsgraad in te stellen waardoor de kinderen de nodige levens zeer vlug gaan kwijt spelen met de nodige frustratie natuurlijk. Het ware dan ook een stuk aangenamer geweest met wat meer, of onbeperkt aantal levens zodoende dat de checkpoints ook voor de kinderen haalbaar zijn.

Conclusie

Caveman Warriors is een leuke ervaring om met vier spelers samen te spelen. Ideaal voor een leuke gezinsavond. Weliswaar mist deze game een instelling van moeilijkheidsgraad waardoor samen gamen met de kinderen moeilijk wordt.

Positief

  • 4 player co-op
  • Unieke personages
Negatief

  • Moeilijkheidsgraad kan niet ingesteld worden waardoor het spel niet voor alle leeftijden toegankelijk is.

The Crickets score: 6/10

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...