Sinterklaas Special 2017 voor 5 – 12 jaarCricket auteurs: Blacky2210 en Goofy086


Het is weer zo ver. Op 6 december 2017 is het de verjaardag van de heilige man Sinterklaas. Om dit te vieren zal de Sint onze kleine gamertjes weer belonen met enkele leuke games.

Maar wat zijn die games nu juist? Zijn de kinderen klaar om deze te spelen? Wij helpen jullie als ouder alvast een handje om de juiste keuze te maken welke spelletjes het best aan de Sint worden gevraagd.


Minecraft

Een klassieker die door de jaren nog altijd zeer populair is bij de kinderen.

Dit spel kun je zien als een open wereld waar je alles kan aanpassen. De bouwontwikkelingen zijn oneindig.

Minecraft is te spelen tot met vier spelers. Bouw samen een wereld uit of ga op avontuur. Jij bent als het ware de god die alles kan creëren. De kinderen vinden het zeer tof en maken er hun eigen fantasiewereld van. Mijn dochters zijn er gek op en hebben elk hun eigen stekje in de open Minecraft wereld.

Natuurlijk is het wel wat aan te raden om in het begin samen de basics te ontdekken hoe je moet bouwen, afbreken, bomen planten, …

Voor kinderen met dezelfde leeftijd of mijn dochter raad ik toch aan om deze in de modus “creatief” te laten spelen daar je in avontuur iedere grondstof apart moet ontginnen. Om een voorbeeld te geven, voor glas heb je zand nodig en een oven om dit te verhitten tot glas. Dergelijke crafting is nog te moeilijk voor hen. In de modus creatief kan men ongelimiteerd met alle mogelijkheden aan het werk.

Wanneer ze echter wat vertrouwd zijn met de besturing kan je samen met hen leren craften in de survival mode. Zo kun je samen met het gezin een overlevingstocht gaan spelen en mooi samen te werken om zo te overleven.

Minecraft is een spel waar je samen in groeit en die te spelen is door jong en oud.

el-bol-4-3000x1000
MineCraft
XBOX One
PS4

Just Dance 2018 ( of eerdere versies )

Hier passen wij als ouders graag eens voor. Wel is het zeer leuk om de kinderen aan het werk te zien. Ideaal voor een regenachtige namiddag of gezellige thuisblijf dag.

Om te spelen heb je een PS4 camera nodig en kun je vertrouwen op de bewegingssensor van de camera. Een alternatief zijn de motion controllers die je kan gebruiken of uw smartphone.

Na iedere dansprestatie wordt een door just dance een kleine samenvatting gemaakt van het optreden. Dit is zeker voor lachen geblazen wanneer je als ouder eens meedoet. Maar dit kan ook leuk zijn om in de collectie van familiefilmpjes te steken.


Rush, A Disney Pixar Adventure

Als een kind in een pretpark kan je in de huid kruipen van je favoriete Disney Pixar held.

U kan onze volledige review hier terug vinden.

el-bol-4-3000x1000
Rush, a Disney Pixar Adventure
XBOX One

Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon (Nintendo 3DS)

Pokémon is sinds jaar en dag ook een vaste waarde als we praten over topgames op de Nintendo 3DS. Ultra Sun en Ultra Moon spelen zich af in een  volkomen nieuw verhaal met in de hoofdrol Necrozma naast het Legendarische duo Solgaleo en Lunala. Onheilspellend donkere wolken beginnen zich te verspreiden en de geheimen van Necrozma en de regio Alola, die nooit eerder zijn onthuld in de vorige spellen, komen nu eindelijk aan het licht.

Verder zijn er ook nieuwe Pokémon te ontdekken in de Alola regio en zijn het aantal Z-moves een stuk hoger dan in de vorige games. Een must voor de liefhebbers van deze franchise!


Ben10

Benny Tennyson verovert opnieuw de consoles. In 2016 werd nieuw leven geblazen in de animatiereeks Ben 10, hierbij werd ook een nieuwe game uitgebracht.

Wij konden het spel testen voor u en de review kan u hier lezen.


Een ideale game voor de beginnende gamer of voor een fan van de reeks


Lego Marvel Super Heroes 2


Het tweede deel in de reeks brengt ons een spannend verhaal met een grote variatie aan verschillende personages en werelden doorheen het Marvel universum.

U kan onze review van deze game hier terugvinden.

el-bol-4-3000x1000
Lego Marvel Super Heroes 2
PS4
Nintendo Switch
PC
Xbox One

Lego Ninjago Movie Videogame


Je kinderen kunnen hier zelf een hoofdrol spelen in de Lego Ninjago film.

De review kan je hier terug vinden.

el-bol-4-3000x1000
The Lego Ninjago Movie Videogame
PS4
XBOX One
Switch

Zoo Tycoon Ultimate Animal Collection


Bouw en beheer je eigen zoo in deze heruitgebrachte versie van Zoo Tycoon. Met het dubbele aan content en betere graphics.

Ontdek onze review hier:

el-bol-4-3000x1000
Zoo Tycoon: Ultimate Animal Collection
XBOX One

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...