Review: LEGO DC Super-Villains Aquaman en character packsOntwikkelaar: TT Games
Uitgever: Warner Bros Interactive Entertainment
Beschikbaar op: Windows, Xbox One, Nintendo Switch en PS4
Getest op: PC
Cricket auteur: Blacky2210Een tijdje geleden werd door onze redacteur Faith een review gemaakt van de standaardversie van Lego DC Super Villains. De game werd door haar getest op de Nintendo Switch en werd succesvol afgesloten met een eindscore van 8,5/10

Wie de review van Lego DC Super Villains nog eens wil nalezen kan dit hier doen:


Season pass of Deluxe Edition?

Na de succesvolle review van redacteur Faith, kregen wij de kans om het avontuur van Lego DC Super Villains verder te ontdekken door middel van de season pass. Deze keer speelden wij de game niet meer verder op de Nintendo Switch, maar op de PC.

Ik was dan ook benieuwd of ik van dezelfde mening zou zijn toegedaan als Faith en ging  een nieuw verhaal tegemoet op de PC.

Aquaman Movie Part 1 en 2 zijn onderdeel van de Season Pass, die zijn inbegrepen in de LEGO DC Super-Villains Deluxe Edition. De Season Pass is ook afzonderlijk verkrijgbaar voor € 14,99.  Aquaman Movie Part 1 en 2 zijn ook als losse bundel verkrijgbaar voor € 5,99.

De season pass bevat het volgende:

6 level packs:

 • Aquaman moviepack deel 1 en 2
 • Shazam moviepack deel 1 en 2
 • Batman The Animated Series
 • Young Justice

4 Character Packs:

 • DC Super Villains TV Series
 • DC Super Heroes TV Series
 • Justice League dark
 • DC films

Wij bespreken echter verder de content die tot op heden werd uitgebracht en geven hieromtrent onze bevindingen. Deze kan u hieronder ontdekken.


Aquaman

We kunnen onmiddellijk vaststellen dat de release van de Aquaman DLC een tactische zet is, gezien de nieuwe Aquaman film nog recent in het geheugen zit. De timing voor deze release kon dan ook niet beter zijn.

Alvorens ik op zoek ben gegaan naar de nieuwe DLC van Aquaman heb ik voor mijzelf toch uitgemaakt om een tiental uur door te brengen in de basisgame. Tenslotte was deze voor mij dan ook volledig nieuw. Ik heb er dan ook redacteur Faith even bijgehaald en wij hebben samen vastgesteld dat de grafische kwaliteit van de game een enorm stuk hoger ligt op de PC in vergelijking met de Switch versie, die toch wel logisch is.

Na een aantal uur en missies verder was ik klaar om mijn Aquaman avontuur aan te vatten. Het probleem was echter dat ik niet onmiddellijk de DLC of de personages kon terugvinden in de game. Maar na even zoeken vond ik ze terug in de level selectie die je via het menu kan selecteren.

Het verhaal neemt je mee naar Atlantis waar je als Aquaman en Mera de strijd dient aan te gaan met de broer van Aquaman zijnde Orm.

Orm wil de zeven koninkrijken verenigen tegen de bovengrondse wereld. Broers vechten soms wel eens, maar als het lot van de wereld op het spel staat wordt het natuurlijk wat serieuzer. Nu is het aan Aquaman om zijn broer te stoppen.

Na het spelen van deel 1 en 2 speel je tenslotte een aantal personages vrij die je kan toevoegen aan je rooster van slechteriken en helden.

Na het voltooien van deel 1:

 • Aquaman gelijkenis uit de film
 • Orm gelijkenis uit de film
 • Trench Creature
 • Brine king
 • Vulko

Na het voltooien van deel 2:

 • Mera
 • Orm gladiator
 • Black Manta gelijkenis uit de film
 • King Nereus
 • Queen Atlanna

Achteraf bekeken vond ik de speelduur toch tamelijk kort. Ga je puur voor het verhaal, dan ben na een groot half uurtje klaar. Speel je iets langer en ga je meer op zoek naar die extra noppen of gadgets, dan mag je gauw op een uur speeltijd rekenen. Natuurlijk kun je nog altijd even terug gaan in de free play modus om nog extra content vrij te spelen maar dan nog is de speelduur van de levels tamelijk mager.

Het verhaal staat volledig los van de originele game maar kan wel een leuke meerwaarde bieden voor de fans. Het rooster van 150 standaardfiguren is reeds enorm, maar het is altijd leuk om met je favoriete personage van de Aquaman franchise aan de slag te gaan in de free play modus.

Eventjes de open wereld ontdekken als Aquaman.


Nieuwe personages

Ondertussen zijn er via de season pass al 3 personage pakketten uitgebracht zijnde:

DC Super Heroes TV character pack

 • Black Lightning
 • Supergirl
 • Flash
 • Atom
 • Vibe
 • Green Arrow

DC Super Villains TV character pack

 • Vandal Savage
 • Vigilante
 • Zoom
 • Reign
 • Indigo
 • Prometheus
 • Black Flash

Justice league dark character pack

 • John Constantine
 • Deadman
 • The Spectre
 • Zatanna
 • Etrigan
 • Swamp Thing

Al deze pakketten zijn ook beschikbaar om via een zachte prijs aan te kopen. Heb je deze zeker nodig rekening houdend dat je reeds over een zeer uitgebreid personagerooster beschikt? Ik zou zeggen neen, maar het is wel enorm leuk om in de free play modus met enkele leuke namen aan de slag te gaan zoals bijvoorbeeld John Constantine, Black Lightning, Black Flash en Supergirl. Er zijn niet zoveel games die deze personages aanbieden.

Persoonlijk heb ik mij enorm geamuseerd met Black Flash gezien je enorm snel de begane grond kan gaan verkennen en de blauwe elektrische effecten zijn enorm cool. Verder vond ik het ook zeer aangenaam om mij snel te verplaatsen met Supergirl en goede gevechten aan te gaan met de combinatie van haar vriesadem en laserstralen. Hiermee ben je zo goed als onverslaanbaar in de free play modus.

Ik vond het ook wat jammer dat er geen extra verhalen werden ontwikkeld met The Green Arrow of Supergirl. Tenslotte zijn beide personages momenteel enorm populair gezien deze te bekijken zijn op Netflix.


Trailer


Conclusie

Een score geven aan de DLC van Aquaman deel 1 en 2 met de toe nu toe uitgebrachte personage packs is hier niet van toepassing, gezien deze toevoegingen zijn aan de Lego DC Super Villains standaardgame. Hieronder kunt u wel de positieve en negatieve punten terugvinden.

De DLC staat onafhankelijk van de standaardgame waardoor je deze kan beschouwen als een stand alone versie van de franchise. De speelduur is tamelijk kort maar als je deze in het totaalplaatje gaat gaan bekijken met de season pass en de personages is deze wel een mooie toevoeging voor de fans en wie nog een aantal uur wil doorbrengen in deze game.

Zou ik aanraden om deze pakketten afzonderlijk te kopen? Dan zou ik zeggen neen. De season pass kost een 14,99 Euro waardoor je volgens mij er een grotere meerwaarde zal gaan uithalen. Tenslotte zijn Shazam deel 1/2, Batman the animated serie en Young Justice nog in aantocht. De season pass is hier dan toch wel een aanrader.

Momenteel ben ik goed halverwege de standaardgame en ik moet dan ook de review van redacteur Faith volgen. Deze game is een succes en is volgens mij de beste Lego game die ik ooit heb gespeeld. De originele stemmencast, het verhaal en de humor maken het een stuk aantrekkelijker om deze titel als volwassene te spelen. Ik kijk alvast uit naar de komende DLC.

Positief

 • Veel nieuwe personages die je niet in andere games vindt ( supergirl, aquaman, Constantine, … )
 • De season pass is beter aan te raden dan de afzonderlijke pakketten te kopen en heeft een faire prijs
 • De nieuwe personages zijn leuk om te gebruiken in de free play modus
Negatief

 • De level 1 en 2 van Aquaman zijn tamelijk kort
 • Staat onafhankelijk van de standaardgame. Volledig nieuw verhaal.

The Crickets score: Niet van toepassing

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...