Physics en level-design: Achter de schermen van WRC 8

Nu de release een week van ons verwijderd is, bieden Bigben en KT Racing met plezier een nieuwe blik achter de schermen van WRC 8, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship.

Via twee developer diaries vertellen Amaury Beyris, art director bij KT Racing, en Jérémy Lolieux, physics designer, meer over het level-design en de physics van de game.

In de eerste video over level-design vertelt Amaury Beyris over elke stap in het proces van het creëren van een rally. Van het raadplegen van de database tot het bereiken van een 1:1-schaal en reproduceren van herkenningspunten, elk detail is cruciaal voor het nabootsen van het uiterlijk en de sfeer van de speciale stages en rally’s. Om de speler nog dieper in de ervaring onder te dompelen, bevat WRC 8 ook de unieke terreinkenmerken en weersomstandigheden van elk land, en hebben deze een realistische invloed op het racen, de wagen set-up, bandenkeuze en nog veel meer.

In de tweede video vertelt Jérémy Lolieux over enkele van de belangrijkste physics-verbeteringen in WRC 8, vergeleken met de vorige editie. Dankzij de samenwerking met Citroën Racing-monteurs en rallycoureurs, konden de ontwikkelaars de physics engine opnieuw ontwerpen en verfijnen voor de meeste aspecten van de wagen: transmissie, differentiëlen, turbo, grip, gedrag van ophanging en banden, enz. Door al deze elementen in het spel te verwerken en voorspelbaar rijgedrag te creëren, kunnen spelers genieten van een ultra-realistische ervaring en meer intuïtieve controle over de auto.
 
Dit is de meest complete en authentieke officiële WRC-simulatie ooit gemaakt. Nieuwe off-road physics voor alle ondergronden, een compleet herziene Career Mode, extreme en dynamische weersomstandigheden, 52 teams, 14 landen, meer dan 100 speciale stages, wekelijkse uitdagingen en een eSports-modus… Alles komt samen in de meest intense WRC ooit!
 
WRC 8 verschijnt op 5 september 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en pc en in november voor Nintendo Switch.

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...