GameForce 2019: a gaming convention you cannot refuse!

Grootste Belgische gaming event, GameForce, is terug voor zesde editie
 Dat gaming hot is, verrast ondertussen niemand meer en dan is het ook logisch dat het grootste gaming event van België  toe is aan zijn spectaculairste en grootste editie ooit. GameForce, het mekka voor de Belgische gamefan, zal immers op 13 en 14 oktober 2018 de volledige Nekkerhal inpalmen met de laatste nieuwe gametrends, technologie, esports en vele andere activiteiten.

Gedurende twee dagen zullen meer dan 15.000 gamefans de Nekkerhal bestormen om daar exclusief games te spelen die nog niet verkrijgbaar zijn in de winkels, game merchandise te kopen of een wedstrijd van hun favoriete team mee te pikken op het grote scherm. Daarnaast is er ook plaats voor retro games, cosplay (het verkleden in je favoriete game-character), YouTube, arcade games en zal de grootste esports competitie van België ook weer halt houden tijdens de ondertussen al 5e editie van GameForce.

Toen we met de beurs begonnen in 2013, trok de beurs vooral de hardcore gamer aan. We zien echter dat dit al lang niet meer het geval is en steeds meer  gezinnen en jongere mensen vinden hun weg naar de beurs, waar we dan ook gretig op inspelen. Je hoeft dus echt niet een fervente gamer zijn om op GameForce aan je trekken te komen, er zijn immers activiteiten voor iedereen voorzien“, zegt organisator Steven Leunens.

Dat gaming een steeds breder publiek aanspreekt, bewijzen ook de populariteit van games zoals Fortnite of het recentere Apex Legends. Die games zijn wereldwijde hypes gespeeld door honderden miljoenen gamers. De topspelers in deze games zijn wereldsterren die vaak miljoenen verdienen met het spelen van games, waarvan het net aangekondigde wereldkampioenschap Fortnite een mooi voorbeeld is. Voor die competitie is immers een prijzenpot opzij gezet van maar liefst dertig miljoen dollar. Ook gevestigde waardes in esports zoals League of Legends en Counter-Strike: Global Offensive blijven groeien in populariteit en zullen dus ook hun plaats krijgen op GameForce. 

Ook de Belgische gamesindustrie kent een sterke groei, wat ook te zien is in het grote aantal Belgische studios en ook de politiek heeft de trend opgemerkt. Getuige daarvan is de pas aangekondigde Tax Shelter maatregel waardoor heel wat vooruitgang geboekt kan worden. Dat zullen de studios ongetwijfeld laten zien op GameForce 2019.

Last but not least is het ook de uitgewezen kans om een koopje te doen want verschillende verkoopsstanden bieden uitzonderlijke kortingen aan op gaming consoles, hardware, games en merchandise. Kortom, het ideale gaming event voor jong en oud!

Voor tickets en meer informatie check https://gameforce.be/

 

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...