DOOM Bone Vodka

Rebel Distillers kondigen samenwerking met Bethesda Softworks aan voor de release van DOOM Bone Vodka

Rebel Distillers hebben vandaag hun samenwerking met Bethesda Softworks® aangekondigd voor de creatie van Europa’s eerste sterke drank die ontworpen is voor een blockbuster videogame – DOOM Bone Vodka.
 
De oprichter van Rebel Distillers, Matt McGivern, heeft samen met distilleerder Toby Sims een limited edition Bone Vodka gemaakt ter viering van de launch van DOOM Eternal die op 22 november verschijnt. In samenwerking met de bekende Londense slagers, The Ginger Pig, is de wodka gemaakt van de beste kwaliteit en ethisch geproduceerde runderbotten en biologische ingrediënten.


 

De wodka, die vandaag gelanceerd wordt, zal beschikbaar zijn in voorverkoop op http://www.doom.vodka en is geprijsd aan 45£ voor 700ml. De eerste batch zal dan eind september verzonden worden naar de klanten.
 
Matt McGivern van Rebel Distillers zegt, “We profiteren van één van ’s werelds populairste hobby’s, videogames, om een uniek perspectief aan te bieden in de productie van sterke dranken. DOOM Eternal vindt plaats in een wereld van vuur en demonen, een barbecue gevuld met actie – een wodka op basis van gerookte botten is zeker een nieuwe kijk op de herkomst van sterke dranken.”
 
“We zijn ook verheugd om aan te kondigen dat we samenwerken met The Ginger Pig,” zei McGivern. “Ze zijn één van de beste slagers van het land, waarbij het welzijn van dieren hoog in het vaandel wordt gedragen en een vaak verspild product hier goed gebruikt wordt. We zullen een gelimiteerde oplage van de wodka maken in de aanloop naar de release van de game in november.”

De wodka op zich heeft een biologische tarwebasis. Eens de beenderen geroosterd en gerookt zijn, wordt het beenmerg eruit gehaald en geweekt in neutrale graanalcohol. Om de beste smaak en de heldere sterke drank te verkrijgen, wordt hij gedistilleerd bij een zeer lage temperatuur in een vacuüm vat om de essentie te verzamelen van wat deze smaak tot een delicatesse maakt.
 
Het is een drankje voor wodkaliefhebbers – een droge, aardachtige start in de mond, met een prachtig umami en boterachtig gevoel op de tong, afgerond met een rokerige en peperachtige afdronk die in de mond blijft hangen. De wodka wordt het best ijskoud geserveerd en kan perfect gebruikt worden in klassieke cocktails zoals Martini’s of bij je favoriete mix-of energiedrankje. Voor de hedonisten onder ons, probeer het eens te drinken uit een uitgehold bot.

Website: www.doom.vodka
 
De prachtige fles is geproduceerd in Frankrijk bij één van de meest exclusieve glas-leveranciers uit de sterkedrankindustrie, terwijl de labels in Engeland van FSC-gecertificeerd papier gemaakt worden.

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...