Sid Meier’s Civilization VI is op 22 november beschikbaar voor Playstation 4 en Xbox One


2K kondigde vandaag aan dat Sid Meier’s Civilization VI op 22 november 2019 uitkomt op Xbox One en PlayStation 4. Met de aanstaande release van Civilization VI, de winnaar van The Games Awards Best Strategy Game en DICE Awards Best Strategy Game in 2016, is er voor het eerst sinds 2008 weer een Civilization-game beschikbaar voor Xbox- of PlayStation-consoles.


 
De basisgame zal beschikbaar zijn voor 49,99€*, en alle uitbreidingscontent wordt beschikbaar als onderdeel van de aparte Civilization VI uitbreidingsbundel voor 39,99€*. De Civilization VI uitbreidingsbundel bevat:

  • Civilization VI: Rise and Fall – voegt nieuwe gouden tijdperken en duistere tijdperken toe, een nieuw loyaliteitssysteem voor steden, en gouverneurs die in de stad van een speler geplaatst kunnen worden, waardoor de speler nieuwe keuzes, strategieën en uitdagingen krijgt;
  • Civilization VI: Gathering Storm – de meest succesvolle uitbreiding in de franchise ooit, waarbij spelers een actieve planeet ontdekken waar geologie en klimatologie nieuwe en unieke uitdagingen bieden;
  • 18 extra beschavingsleiders – kies dankzij de uitbreidingen uit een aantal van de meest gerenommeerde leiders uit de geschiedenis om je beschaving door de eeuwen heen te begeleiden, elk met unieke bonussen, gebouwen, eenheden en meer.

Op 22 november 2019 zal de Civilization VI uitbreidingsbundel daarnaast ook verkrijgbaar zijn voor de Nintendo Switch voor 39,99€*. Sid Meier’s Civilization VI is op dit moment al te koop voor de Nintendo Switch.

Nieuwe spelers op consoles spelen de meest actuele versie van Civilization VI, die alle laatste updates en verfijningen van de gameplay bevat.

“Het is meer dan tien jaar geleden dat Sid Meier’s Civilization Revolution 4X-strategiegaming direct bij de mensen thuis bracht,” zei Melissa Bell, senior vice-president van marketing bij 2K. “We kunnen niet wachten om nieuwe spelers uit te nodigen zich aan te sluiten bij meer dan 5,5 miljoen Civilization VI-fans uit de hele wereld en om nog een keer een keer hun Xbox One of PlayStation 4 aan te zetten.

“Voor Firaxis geeft de release van Civilization VI op Xbox en PlayStation de mogelijkheid om strategiegames uit te brengen voor een nieuw publiek, van wie sommigen misschien nog nooit een strategiegame hebben gespeeld”, zei Ed Beach, Hoofd design van Civilization VI. “Het team van Firaxis heeft hard gewerkt om van Civilization VI de best mogelijke game te maken en we kijken ernaar uit om nieuwe spelers in onze community te verwelkomen.”

Civilization VI op Xbox One en PlayStation 4 bevat vier extra contentpacks (Poland Civilization & Scenario Pack, Vikings Scenario Pack, Australia Civilization & Scenario Pack, en Persia and Macedon Civilization & Scenario Pack). Als onderdeel van een promotie met Sony ontvangen PlayStation 4-gebruikers het Nubia Civilization & Scenario Pack en Khmer and Indonesia Civilization & Scenario Pack bij hun aankoop van Civilization VI. Het Nubia Civilization & Scenario Pack en Khmer and Indonesia Civilization & Scenario Pack zullen afzonderlijk verkrijgbaar zijn voor Xbox One.

De franchise werd oorspronkelijk door Firaxis Games ontwikkeld voor Windows PC, maar Sid Meier’s Civilization VI werd ontwikkeld in samenwerking met Aspyr Media om de geliefde franchise naar Xbox One en PlayStation 4 te brengen. Sid Meier’s Civilization VI heeft de classificatie PEGI +12 ontvangen, en is nu verkrijgbaar voor Windows PC, Nintendo Switch, iPhone, iPad, Mac en Linux.

Over

Als kind ben ik vroeg in contact gekomen met gaming en het kan me tot op vandaag enorm boeien. Handheld, console of pc maakt mij allemaal niet uit, op ieder platform zijn er pareltjes van games terug te vinden. Ik hou ervan om iedere maal het uiterste in bepaalde games te zoeken en jezelf te pushen om nog beter te worden. Vooral een fan van RTS, simulator en shooters.

You may also like...