Review: Ghostbusters The Videogame Remastered

Ontwikkelaar: Saber Interactive
Uitgever: Koch Media
Beschikbaar op: PS4, Xbox One
Getest op: PS4 Pro
Cricket auteur: Blacky2210Golden Oldie

In 2009 zag de originele “Ghostbusters The Videogame” het levenslicht. De game was een groot succes, met als gevolg dat de herwerkte versie niet kon uitblijven.

Ik moet toegeven dat ik de originele game nooit heb gespeeld. Maar bij de aankondiging van de herwerkte versie, was ik enorm benieuwd wat men met een tien jaar oude game zou kunnen aanvatten en of deze nog succes zou hebben op de hedendaagse markt .

“Ghostbusters The Videogame” werd gemaakt met de originele cast. Zo bevat de game de stemmen van Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis en Ernie Hudson. Het verhaal werd geschreven door Dan Aykroyd en Harold Ramis, de auteurs van de originele films. Na de verhaallijn te hebben uitgespeeld is “Ghostbusters The Videogame” een waardige opvolger in de Ghostbusters reeks. Het verhaal kon ongetwijfeld gebruikt worden als een filmscript. Het verhaal wist mij ten alle tijde te boeien, waardoor ik geneigd was om verder te blijven spelen.


Aangepaste graphics

“Ghostbusters The Videogame remastered”, brengt ons visueel een grote verbetering dan bij de originele versie. De beeldkwaliteit kunnen we vergelijken met een kleurige cartoonachtige prent die nog altijd weet te verbazen. Door de nostalgische toets in combinatie met de oude bekenden, nodigt de game uit om deze te spelen. Als we de beelden van de originele game naast deze van de remastered versie plaatsen zien we duidelijk het verschil.


Verhaal

Het verhaal speelt zich af enkele jaren na de laatste Ghostbustersfilm. Het is het jaar 1991. Jij bent als speler de nieuwe rekruut in opleiding bij de Ghostbusters. De game start in het ‘Sedgewick Hotel’, die we kennen van uit de eerste film.

Door omstandigheden ontsnapt Slimer, waardoor je eerste missie eruit bestaat om deze samen met de rest van het team te vangen. Een kleine déja vu? Tijdens je missie ontstaan er enkele ontwikkelingen, waardoor je onmiddellijk in een groots avontuur terecht komt.


Geen oud spook

De grote vraag is of Ghostbusters The Videogame nog de tand des tijds heeft doorstaan en of hij aan de huidige standaard kan tippen. Als ik de game met hedendaagse games vergelijk is het een kort maar krachtige game. Het verhaal heb ik uitgespeeld in een grote zes uren maar het nodigt wel uit om deze nog eens opnieuw te spelen op een andere moeilijkheidsgraad.

De game fixeert zich op een sterk verhaal maar toch krijg je het gevoel om deel uit te maken van het Ghostbusters team. Je protonpack beschikt over vier verschillende eigenschappen die elk hun voordeel doen op bepaalde spoken. Met behulp van je ……….. kun je de spoken gaan inscannen en hun zwaktes te weten komen waarna je deze met het correcte materiaal kan bestrijden en gaan vangen zoals in de echte Ghostbustersfilm.

Iedere vaardigheid kan je upgraden met behulp van je in game cash. Je krijgt voldoende geld per spook die je gevangen hebt waardoor je alle technische snufjes volledig kan upgraden. Dit maakt het dan ook een stuk leuker gezien je alle krachten optimaal kan gebruiken. Je moet dus niet gaan uitrekenen en sparen om een bepaalde lijn uit te werken.

Tijdens je interventies en het gebruik van je proton…… maak je ongetwijfeld schade aan de infrastructuur en dat is ook duidelijk te zien. Alle schade wordt weergeven en in rekening gebracht in het spel. Weliswaar wordt deze factuur betaald door de stadsdiensten. Om de schadebeperking een stuk uitdagender te maken kan je een trofee verdienen wanneer je 3 miljoen dollar schade maakt of er vanaf geraakt met minder dan 100000 dollar vernielingen. Voor deze trofee dien je de game dus ook minimaal 2 keer uit te spelen.

Al deze vaardigheden houden het simpel en vlot waardoor je niet teveel moet nadenken om doorheen bepaalde levels te geraken. Dit zorgt voor een goeie balans waardoor deze game nog altijd een plezier blijft om te spelen.


Specials

Wanneer je de game voltooid hebt zijn er nog enkele specials zoals je deze op een DVD zou vinden. Zo kan je de “making of” bekijken die ik zeker kan aanraden. Deze beschikt over een aantal interviews met de originele cast en je ziet ook hoe de game volledig tot leven is gekomen.

Verder zijn er nog de originele trailers van de game en de film alsook het reclamefilmpje die in de film gebruikt werd. We’re ready to believe you!


Conclusie

Ghostbusters The Videogame remastered is pure nostalgie. Als de nieuwe rekruut, ga je samen met de originele cast aan de slag als spokenjager.

Het script werd geschreven door de originele schrijvers van de franchise, waardoor het voor de fans als een vervolg kan gezien worden aan de filmreeks. De originele game is ondertussen al tien jaar oud. Als speler kon het verhaal mij nog steeds boeien. De manier van spelen wordt simpel gehouden door middel van beperkte vaardigheden maar deze zijn ruim voldoende. Ghostbusters The Videogame kan zonder problemen nog altijd naast hedendaagse games geplaatst worden.

Het verhaal is tamelijk kort en is uitgespeeld in een zestal uur maar kan zonder problemen nog eens gespeeld worden om bepaalde trofeeën te behalen. Het vangen van de spoken is zeer leuk waardoor je het verhaal nog eens zal willen doorlopen.

“Ghostbusters The Videogame remastered” is voorzien van extra materiaal zoals ‘The making of’ alsook een hoop interviews, trailers, … Dit zorgt dan ook voor een extra toetje voor de spelers van wie maar niet genoeg kan krijgen van The Ghostbusters.

Positief

  • Nederlandse ondertitels en menu’s
  • Na 10 jaar weet deze titel nog altijd te boeien
  • Het verhaal zit goed in elkaar gezien het geschreven werd door de originele makers van de film
  • De originele cast komt terug in de vorm van een game
  • Kort maar krachtig
  • Extra materiaal zoals The making of + interviews
Negatief

  • Zeer snel uitgespeeld ( ongeveer een 6 tal uur )
  • De scripts voor de hoofdfiguren zijn zeer goed uitgewerkt, maar je eigen personage zegt niets ( weinig diepgang ).

The Crickets score: 8,5/10

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...