Dit zijn de cover atleten voor NBA 2K21

De cover-atleten van dit jaar representeren huidige en toekomstige supersterren van de NBA. Daarnaast voert 2K een eerbetoon aan Kobe Bryants ongelooflijke, levenslange strijd voor de overwinning en nalatenschap in de Mamba Forever Edition.
 
2K heeft vandaag het volledige overzicht van cover-atleten voor NBA 2K21 – de volgende in de serie van meest vooraanstaande en best verkopende NBA videogame-simulaties van de afgelopen 19 jaar* – onthult. Op de cover van de current-generation versie van NBA 2K21 is vijfvoudig NBA All-Star en Portland Trial Blazers-uitblikker Damian Lillard te vinden. Zion Williamson – New Orleans Pelicans forward, 2019 1st Overall Pick en met algemene instemming 2019 National College Player of the Year – heeft zijn weg gevonden naar de cover van de PlayStation 5- en Xbox Series X-versies. Tenslotte worden Kobe Bryants levenslange prestaties basketbal-perfectie geëerd in de Mamba Forever Edition.
NBA 2K21 komt op 4 september 2020 uit voor de huidige generatie consoles en is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order. Daarnaast zal de game verkrijgbaar zijn als launch titel voor de PlayStation 5 en Xbox Series X tijdens de feestdagen. Met uitgebreide verbeteringen voor de best-in-class graphics en gameplay, competatieve en community online features, en diepgaande, gevarieerde gamemodes, dompelt NBA 2K21 je als enige in zijn soort volledig onder in alle facetten van de NBA en haar cultuur.

NBA 2K21 is een monumentale sprong vooruit voor de franchise,” aldus Greg Thomas, president van Visual Concepts. “We hebben al onze ervaringen en ontwikkel-expertise gecombineerd om zo de best mogelijke game te creëren. Voor PlayStation 5 en Xbox Series X bouwen we de game van de grond af aan op om volledig te profiteren van de next-gen kracht en technologie.”

Dit jaar biedt NBA 2K21 twee edities van de game op digitaal en fysiek gebied: een standaard editie en een speciale Mamba Forever Edition. NBA 2K21 is verkrijgbaar voor €69,99** op de huidige generatie consoles. Voor de PlayStation 5 en Xbox Series X zal NBA 2K21 beschikbaar zijn voor €74,99**. De NBA 2K21 Mamba Forever Edition komt uit voor €99,99** voor zowel de huidige als de volgende generatie consoles. Deze bevat dual-access, waarbij je bij aanschaf van de Mamba Forever Edition op de huidige of volgende generatie console ook wordt voorzien van een kopie van de standaard editie van de game voor de andere generatie binnen dezelfde console-familie zonder bijkomende kosten. Een volledig overzicht van de pre-order details kun je hier vinden.

Voor NBA 2K21 is de Legend Edition vervangen door de Mamba Forever Edition om Kobe Bryants levenslange strijd voor overwinning en nalatenschap in de basketbalsport te eren. Voor veel fans hadden Kobes prestaties op het veld en liefde voor het spel wereldwijd een geweldige impact. Daarnaast is zijn lijst met awards en onderscheidingen grandioos: vijfvoudig NBA-kampioen, achtienvoudig NBA All-Star, tweevoudig NBA Finals Most Valuable Player, 2008 NBA MVP, elfvoudig All-NBA First Team, negenvoudig NBA All-Defensive First Team, tweevoudig NBA Scoring Champion, 2008 en 2012 Olympisch Goude Medaillewinnaar, de onovertroffen leidende scoorder voor de Los Angeles Lakers en nog veel meer. Voorheen was Kobe al de cover-athleet voor NBA 2K10, de Legend Edition van NBA 2K17 en is hij vereeuwigd in de NBA 2K21 Mamba Forever Edition met unieke custom covers voor zowel de huidige als de volgende generatie versies van de game. Hiermee wordt zijn carrière van zijn begindagen als No. 8-dragend en 81 punten scorend, tot aan No. 24-dragend en 60 punten scorend op de avond van zijn laatste NBA-game gehonoreerd. 

Terwijl de next-gen versie van NBA 2K21 volledig van de grond af aan opnieuw opgebouwd is voor de volgende generatie consoles introduceert 2K ook verscheidene initiatieven om de twee versie van de game met elkaar te verbinden. NBA 2K21 is voorzien van MyTEAM Cross-Progressie en een Shared VC Wallet binnen dezelfde console-familie (van PS4 naar PS5 en van Xbox One naar Xbox Series X). MyTeam Cross-Progressie biedt de mogelijkheid om alle MyTEAM Points, Tokens, kaarten en voortgang te delen op zowel de huidige als de volgende generatie-versies van NBA 2K21 binnen dezelfde console-familie. Tegelijkertijd betekent de Shared VC Wallet dat alle verdiende of aangeschafte VC beschikbaar zijn voor zowel de huidige als de volgende generatie-versies van NBA 2K21 binnen dezelfde console-familie. Zoals eerder aangegeven, is het voor spelers die beide versies van NBA 2K21 willen aanschaffen voor PlayStation of Xbox interessant om de Mamba Forever Edition te bekijken. Deze is voorzien van dual-access en biedt spelers een kopie van de standaard editie van NBA 2K21 voor next-gen binnen dezelfde console-familie zonder bijkomende kosten.

“Iedere cover-atleet representeert een ander tijdperk voor de basketbalsport – Damian Lillard domineert het hedendaagse veld, Zion Williamson is een standaard drager voor de volgende generatie als NBA superster en wat valt er nog meer te zeggen over Kobe?,” aldus Alfie Brody, Vice President van Global Marketing bij NBA 2K. “Drie atleten die het verhaal van het huidige, toekomstige en historische basketbal vertellen. De vreugdevolle aankondiging van vandaag is nog maar de eerste van vele voor NBA 2K21. Het wordt een gigantisch jaar voor basketbalfans en NBA 2K gamers.”

Vooruitkijkend zal NBA 2K bijkomende aankondigingen en nieuws omtrent NBA 2K21 delen waaronder ook de soundtrack onthulling, first looks voor gameplay en features voor zowel de current-gen als next-gen versies van NBA 2K21, de 2K Day-viering en nog veel meer.

NBA 2K21 zal wereldwijd beschikbaar zijn voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows pc en Google Stadia op 4 september 2020. Daarnaast zal NBA 2K21 beschikbaar zijn als launch titel voor PlayStation 5 en Xbox Series X tijdens de feestdagen.

Het door Visual Concepts ontwikkelde NBA 2K21 wordt momenteel nog op leeftijd beoordeeld door PEGI. Voor meer informatie over NBA 2K21 ga je naar https://nba.2k.com/.

Over

Als kind ben ik vroeg in contact gekomen met gaming en het kan me tot op vandaag enorm boeien. Handheld, console of pc maakt mij allemaal niet uit, op ieder platform zijn er pareltjes van games terug te vinden. Ik hou ervan om iedere maal het uiterste in bepaalde games te zoeken en jezelf te pushen om nog beter te worden. Vooral een fan van RTS, simulator en shooters.

You may also like...