Review: Mr. Driller Drilland


Ontwikkelaar: Infinity Co.
Uitgever: Bandai Namco Entertainment
Beschikbaar op: PC, Nintendo Switch
Getest op: Nintendo Switch
Cricket auteur: Blacky2210


Lekkere Nostalgie?

Ik moet toegeven dat Mr Driller Drilland voor mij geen nostalgisch gevoel kan opwekken. Dit is gewoon te wijten aan het feit dat ik de eerdere games nooit heb gespeeld. Mr Driller Drilland is een vernieuwde versie van de originele Japanse games. De eerste uitgave dateert van in 2002 en werd uitgebracht op de Gamecube. De game is doorheen de jaren een echte hit geworden waardoor deze nu werd uitgebracht op de Nintendo Switch.

Je bent uitgenodigd in het pretpark “DrillLand”… 500 meter onder de grond alwaar je de mogelijkheid hebt om in een competitie alle 5 attracties te overwinnen. Iedere attractie en thema zijn voorzien van een specifieke hindernis of eindbaas.


Zou het Japans zijn?

Het grote voordeel van Mr Driller Drilland, is dat de game voor alle leeftijden toegankelijk is. Je hoeft geen geoefende gamer te zijn om met de besturing aan de slag te kunnen. Door de kleurrijke tekeningen en de bijhorende Japanse setting worden de kleinste gamers zeer snel aangetrokken.

Toen ik begon met review voor Mr Driller Drilland, werd ik zeer snel bijgestaan door mijn jongste dochter van 9 jaar. De typische muziek en bijhorende tekeningen trokken haar onmiddellijk aan. Mijn dochter deed dan ook zeer snel uitspraken als “cutie”. Na enkele minuten had ze dan ook al een controller bij de hand en waren we op ontdekking in het multiplayer gedeelte.

Het verhaal was voor mij wat chaotisch. Als je geen eerdere ervaring hebt met deze titels dien je wel even wat na te lezen in de bijhorende Drilland library. Zo leer je snel de personages kennen zoals Susumi, Puchi, Anna, Taizo, …

De personages zijn ook terug zeer aantrekkelijk voor de jongere gamers. Zo was mijn dochter snel verkocht aan Puchi.


Attracties

De verhaallijn is uit te spelen in een grote 6 uren, maar de sterkte van Mr Driller Drilland is dat er wel een grote herspeelbaarheid inzit. Als je genoten hebt van de levels en je geraakt wat verslaafd aan de game, dan kan je met plezier het verhaal nog eens doorlopen.

Het doel van iedere level is om naar de bodem te boren. Sommige hebben een speciale doelstellingen zoals een bossfight, het redden van een prinses, het opnemen van potions, het vinden van zuurstof,…

Het pretpark Drilland beschikt over vijf verschillende gebieden ( attracties ). Ieder gebied heeft een unieke spelmodus. Het gemeenschappelijk principe doorheen al deze levels zijn de gekleurde blokken. Je dient door de blokken te boren maar dit doe je beter niet zomaar. Er zit toch wat meer achter dan gewoon naar beneden te boren. Wanneer je bepaalde blokken verwijdert mengelen de vallende kleurrestanten en zorgen deze voor instortingen en manipulaties aan het level. Zo moet je wel wat gaan nadenken of je de stap wel gaat uitvoeren. De game is wat fast paced, waardoor je niet alle tijd van de wereld hebt om je volgende stap in te plannen.

Iedere attractie heeft vervolgens nog zijn eigen mogelijkheden. Je krijgt telkens een ander thema, muziek, personage en doelstellingen. Dit zorgt er voor dat ieder level variërend is.

Een uitgebreide tutorial moet je hier niet verwachten. Er zijn wat slides aanwezig met uitleg. Je dient in het begin dus wel wat op zoek te gaan naar de regels van het spel. Je zal bij de start van uw avontuur de levels wel nog eens opnieuw moeten spelen. Maar het grote voordeel is dat je per sessie wel beter wordt in de game.


Multiplayer

Ik had initieel een grote interesse in het multiplayer gedeelte van Mr Driller Drilland. De game beschikt over de mogelijkheid om lokaal tot met 4 spelers een duel aan te gaan.

De modi om dit te doen bestaan uit een race en een muntenzoektocht.

In de race dien je zo snel mogelijk een weg door het level te boren. De eerste die de bodem bereikt wint de match. Dit is niet zo evident. Je dient rekening te houden met je zuurstofmeter. Onderweg kan je zuurstof opnemen. Je dient dus weloverwogen je volgende stap te nemen. Dit kan je goed vergelijken met één van de regels uit de verhaalmodus. Wanneer je personage sterft krijg je een kleine respawntimer te verwerken van enkele seconden.

Verder is er nog de modus waar je zo snel mogelijk een munt moet verzamelen. De munt is verstopt doorheen de level. Wie deze het eerst kan vinden, wint de ronde.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat teleurgesteld ben in het multiplayer gedeelte. De modi zijn niet uitgebreid genoeg om een volledige avond met je vrienden of kennissen te vullen in een local coöp.. De twee verschillende minigames zijn aangenaam, maar na enkele rondes heb je het wel gehad.

Met de Joy Con controllers kan je zeer gemakkelijk met vier spelers aan de slag. De besturing hiervan verloopt zeer soepel.

Mr Driller Drilland mag je in mijn ogen meer zien als een sterke single player met de optie om eventjes iets anders te spelen in een lokale coöp. Ik zou de game niet aanraden voor wie enkel op zoek is naar een goede multiplayer game. Deze mogelijkheid moet je meer zien als een bonus.


Conclusie

Mr Driller Drilland zijn grote troef is dat de game toegankelijk is voor jong en oud. Door de gemakkelijke besturing en de kleurrijke Japanse personages kunnen de jongere gamers ook aan de slag met deze titel. De kinderen zou ik eerder laten meespelen in de multiplayer daar de verhaallijn misschien net iets te moeilijk zal zijn.

Door de verschillende levels en thema’s krijg je voldoende uitdaging waardoor er voldoende variatie aanwezig is. Wanneer je de basisprincipes onder de knie hebt blijft de game tamelijk verslavend.

De grootste teleurstelling van Mr Driller Drilland is zijn multiplayer. De content is hier te mager om de game enkel te kopen voor zijn multiplayer. Deze mogelijkheid moet je eerder zijn als een bonus om samen met je vrienden of familie in een local coöp te spelen tot met vier spelers.

Positief

  • Toegankelijk voor alle leeftijden
  • Sterke single player
  • afwisselende levels
  • kleurrijke personages
  • Verslavend
Negatief

  • Weinig multiplayer mogelijkheden
  • De muziek uit de levels begint na een tijdje wel tegen te steken

The Crickets score: 7,5/10

Over

Gamen is altijd een onderdeel geweest van mijn leven. Al van mijn kinderjaren was ik onmiddellijk in de wolken toen ik in het jaar 1989 kennis maakte met mijn eerste game "Tetris" op de toenmalige Game Boy. Samen met Goofy086 speelden wij al in split screen op de eerste versie van de Playstation op een kleine beeldbuis. Doorheen de jaren is er een grote evolutie ontstaan in de wereld van het gamen. Wij zijn opgegroeid, hebben een familie gesticht en we zijn vader geworden. Echter één ding is niet veranderd en dat is de liefde voor het gamen. Als de kinderen en de vrouw gaan slapen zijn, is er een grote kans dat je mijzelf en Goofy nog online kan vinden.

You may also like...